Sunt halele metalice rezistente la foc?

5/5 - (22 votes)

Cu siguranta in momentul in care proiectati hale metalice, va puneti mai multe intrebari cu privire la siguranta pe care acestea o ofera. Este normal sa se intample asa si de aceea va recomandam sa dati click aici pentru a citi mai multe detalii  despre halele pe care le producem, materialele din care sunt facute si alte astfel de informatii.

Halele industriale produse de noi sunt rezistente la foc

Toate halele pe care le producem sunt rezistente la foc. Acestea sunt special concepute pentur a respecta cerintele locale si internationale in ceea ce priveste securitatea in cazul unui incediu. Hala are trape de fum cu ajutorul carora gazele, fumul si alte substante nocive sa poata fi evacuate. De asemenea, halele din otel sunt conforme cu BS1-D0, acesta fiind cel mai strict standard care exista in prezent.

Izolatia determina mai multa rezistenta la foc

Pentru ca halele pe care le comercializam sunt izolate cu panouri sandwich, rezistenta la foc creste. Aceste panouri mentin hala calduroasa si ii ofera un aspect placut si confortabil pe timpul verii, dar actioneaza si in cazul unui incediu, fiind cele care au efect ignifug. Prin urmare, si izolatia este gandita tot pentru a nu intampina probleme in momentul in care urmeaza sa va evacuati angajatii.

Cum se stabileste rezistenta halelor la foc?

De obicei, halele metalice au o constructie simpla si regulata. Sunt alcatuite din grinzi principale, stalpi si pane. Uneori se mai folosesc grinzi planseu si contravanturi. Luand cazul unei hale metalice care trebuie sa indeplineasca gradul 2 pentru rezistenta la foc se vor obtine urmatoarel informatii.

Vei fi tentat sa spui ca stalpii trebuie sa indeplineasca conditiile pentru R120, in timp ce grinzile de acoperi si cele principale trebuie sa indeplineasca conditiile R30.

In realitate, cel care va stabili toate detaliile este structuristul pentru ca el stie care sunt de fapt conditiile sistemului structural ales.

O structura cu stalpi incadrati in beton pentru fundatie,  are grinzile metalice sprijinite pe stalpi, iar pe grinzi vin panele metalice. Trebuie sa analizam totul din punct de vedere al efectului. Panele sunt cele care necesita conditii specifice unor acoprisuri autoportante, dar nu au rol efectiv in stabulitatea globala a constructiei. Pentru ginziile metalice trebuie sa fie analizat efectul. Ce se intampla in momentul in care grinda se prabuseste? Va determina prabusirea acoperisului, deci si prabusirea panelor. In momentul in care grinzile se prabusesc nu afecteaza celelalte elemente pentru ca stalpii sunt incastrati. Prin urmare, grinzile vor avea ca si panele R30.

De toate aceste detalii se va tine cont si in momentul in care se proiecteaza o hala metalica ce trebuie sa reziste cat mai bine la foc si care sa asigure o buna izolatie. Doar asa vei reusi sa obtii cele mai bune rezultate si sa fii protejat in momentul in care are loc un incediu. Vestea buna este ca halele noastre metalice vor fi de fiecare data izolate pentru a nu exista riscuri si pentru a diminua cat de mult posibil pierderile.