Proiectare hala industriala factori importanti

5/5 - (9 votes)

Halele industriale se gasesc de obicei in fabrici, laboratoare de cercetare si alte locuri de munca in care se realizeaza echipamente industriale si procese de productie. Cand vine vorba de proiectare hale industrial trebuie sa se tina cont de nevoile lucratorilor si de echipamentele utilizate.

Proiectarea unei hale industriale poate fi o sarcina complexa, deoarece trebuie sa fie capabila sa gazduiasca o varietate de echipamente si sa fie usor de parcurs. Trebuie luati in considerare multi factori, inclusiv dimensiunea si dispunerea halei, tipurile de echipamente care vor fi utilizate si dispunerea posturilor de lucru.

Multe hale industriale sunt proiectate cu o dispunere centralizata. Acest lucru inseamna ca echipamentele sunt amplasate intr-o sectiune a halei, iar lucratorii se afla in sectiuni separate. Aceasta dispunere este adesea mai usor de navigat si este mai putin aglomerata decat o dispunere alternativa, care este cunoscuta sub numele de dispunere distribuita. 

In cazul unei amenajari distribuite, echipamentele si lucratorii sunt amplasate in intreaga hala. Aceasta dispunere este adesea mai eficienta, deoarece permite ca mai multi lucratori sa fie localizati in apropierea echipamentelor. Cu toate acestea, poate fi mai dificil de navigat si poate fi mai aglomerata.

Un alt aspect important de luat in considerare la proiectarea unei hale industriale este iluminatul. Iluminatul trebuie sa fie suficient de luminos pentru a vedea, dar nu atat de luminos incat sa provoace oboseala ochilor. De asemenea, trebuie sa fie capabil sa se adapteze la diversele nevoi de iluminat ale diferitelor tipuri de echipamente.

In cele din urma, proiectarea unei hale industriale trebuie sa tina cont de nivelul de zgomot. Nivelul de zgomot trebuie sa fie suficient de scazut pentru a permite un mediu linistit, dar suficient de ridicat pentru a permite o productie eficienta.

Toti acesti factori sunt importanti pentru a se asigura ca lucratorii sunt capabili sa lucreze eficient si productiv intr-o hala industriala. Daca proiectati o hala industriala, asigurati-va ca tineti cont de toti acesti factori.

Proiectare hale industriale Piatra Neamt Iasi  Bacau Roman Vaslui Suceva