Cat costa sa construiesti o hala metalica de 100 mp?

5/5 - (2 votes)

In momentul in care alegeti o hala metalica Mafosteel veti vedea mai multe optiuni de hale in functie de preturi si modele pentru a alege varianta cea mai potrivita pentru dumneavoastra si pentru activitatea pe care o desfasurati. Preturile pentru o hala metalica variaza pentru ca exista posibilitatea ca unele proiecte sa fie mai complexe decat altele sau ca unele terenuri sa fie mai greu accesibile decat altele si sa determine preturi mai mari.

Preturile pentru hale metalice scad atunci cand suprafetele sunt mai mari

Se spune ca preturile pentru structurile metalice sunt cele mai avantajoase pentru suprafete mai mari de 500 mp. Multe firme de constructii refuza proiectele mici, insa noi avem solutii pentru toate persoanele. Cu toate aceste lucruri spuse, este important sa se tina cont de materiale astfel incat sa se aleaga cele mai bune solutii. Chiar daca preturile pe element pentru o hala mica sunt ceva mai mari, este improtant sa nu fie alese materiale nepotrivite. Sustinem inca faptul ca nu se fac hale metalice din lemn si ca fierul este cea mai buna solutie.

Halele presupun activitati industriale si comerciale. Durata de exploatare a constructiilor din otel este extrem de lunga desi aceste structuri nu au fost incalzite mult timp. In cazul altor materiale de constructii, mentenanta aditionala si incalzirrea sunt necesare altfel lemnul se va strica si se va pune in pericol strucura.

Un alt aspect este si faptul ca o hala din lemn nu are o rezistenta buna la foc. Lucrul acesta este adevarat indiferent de tratamentul aplicat lemnului. Pe langa toate limitarile tehnice pe care lemnul le are si care sunt multe, este important sa le luam in calcul si pe cele comerciale. Va fi aproape imposibil sa vinzi hala daca este construita din lemn. In prezent, este foarte greu sa vinzi o hala care a fost deja construita din otel, una din lemn este imposibil de vandut chiar si atunci cand preturile sunt extrem de mici.

Ce proportii are o hala mica?

Pretul pentru constructiile mici din otel nu difera extrem de mult fata de costul pentru o hala de 200 mp. Recomandarea noastra este sa nu faceti hale mai mici de 100 mp. Spunem asta pentru ca astfel de dimensiuni sunt greu de utilizat. De asemenea, este ideal sa aveti deschideri cat mai mici si lungimi cat mai amri. Pentru halele mari nu exista aceasta recomandare insa in cazul halelor mici este bine sa aveti o astfel de abordare. O hala de 100 mp va avea o latura de 10 m si in interior latura ar fi si mai mica.

Daca intentionati sa prelucrati structuri metalice si orice alt obiect lung cat semiremorca unui tir atunci veti putea lucra chiar in interiorul halei. Este important sa adaptati hala si metodelor de stransport folosite pentru alimentare, astfel incat productia sa nu fie afectata. Pentur halele de 100 mp puteti avea in vedere pereti de 13 metri cel putin la interior sau macar de 12 metri astfel incat sa fie usor sa introduceti materia prima in interior.