Cat costa sa construiesti o hala de 200 mp?

4.9/5 - (20 votes)

Exista mai multe modele hale metalice pentru care puteti opta si modelul de hala va influenta si costurile. Nu doar dimensiunile halei conteaza ci si modelul si particularitatile terenului pot sa influenteze foarte mult pretul.

Costul unei hale existente este variata si depinde de mult aspecte care il pot influenta. Numeroase constructii pot sa fie supraevaluate si de foarte multe ori ele se afla deplorabil. Sunt multe astfel de structuri, care au o valoare neglijabila si care vor implica investitii considerabile pentru a permite ca activitatea sa se desfasoare in bune conditii. Investitiile pot sa coste de foarte multe ori mai mult decat daca ai construi o hala noua sau de a cumpara un teren pentru ea. In trecut, se spunea ca este mai bine sa cumperi o hala veche datorita faptului ca au drum si utilitati trase deja, dar in prezent s-a ajuns la concluzia ca nu e chiar rentabil sa faceti asta.

Cum se alege corect hala in momentul in care aveti nevoie de una?

In prezent, nu se mai pune problema de cumparat hale comuniste pentru ca sunt foart evechi si toate elementele structurale sunt intr-o stare mult prea proasta pentru a mai fi utilizate. Singura si cea mai buna varianta este aceea de a cumpara o hala noua si de a o construi de la zero. Prin urmare este important sa se selecteze tipul de hala pentru a se obtine rezultatele corecte si pentru a dispune de spatiul de care aveti nevoie. Halele de 200 mp sunt ideale pentru afacerile mici si medii. Pentru cele mai multe activitati foarte mari, hala va fi mai mare pentru a permite ca toti sa aiba loc in interior.

Daca hala este folosita pe post de depozit, o varianta de 200 mp este mai mult decat suficienta pentru afacerile medii.

Din ce materiale poate fi facuta hala?

Acest aspect este un punct important si este bine sa nu treceti peste el. Halele pot fi construite din otel si niciodata nu se recomanda construirea din lemn. Structurile folosite pentru hale de prodcutie trebuie sa fie de fiecare data din otel pentru a fi mai rezistente. Insistam pe problema asta pentru ca s-a vazut de mult ca sunt alese materiale nepotrivite pentru hale, care le afecteaza dramatic rezistenta.

Cu cat o hala este mai mare, cu atat va creste si costul structurilor, insa una peste alta se va obtine un pret mai mic pe element. Este important sa se ia in calcul si faptul ca atunci cand hala are dimensiuni mici, costurile vor fi mari petnru ca structurile metalice devin cele mai avantajoase atunci cand spatiul construit are peste 500 mp.

Prin urmare este important sa luati in calcul mai multe aspecte pentru a determina care sunt preturile pentru halele metalice pe care vreti sa le construiti, astfel incat sa obtineti cele mai bune rezultate si sa va incadrati in bugetul alocat halei, pentru a evita surprizele ulterioare. In momentul in care ne contactati, veti primi si oferta de pret dupa ce stabilim fiecare element. 

Mafo steel, structuri metalice .